2017. november 3., péntek

A CANDIDA DIÉTA SZAKASZAI

A CANDIDA DIÉTA SZAKASZAI


FELKÉSZÜLÉS  

  

                      A speciális candida diéta, az ételkészítési és ételtársítási módok megismerése
Az egyéni adottságok, (vércsoport, genetikai jellemzők, enzim állapot, sav-bázis                egyensúly, emésztési képességek, allergének, stb..) értékelése.
                      Az étkezési szokások és a táplálkozás körülményeinek felülvizsgálata.
                      Az addig alkalmazott élelmiszer alapanyagok, fűszerek átgondolása.
                      A kúrát támogató étkezésre való áttérés átgondolása.
                      A folyadék beviteli szokások, lehetőségek átvilágítása.
                      A céltudatos táplálkozást nehezítő tényezők előzetes értékelése.
                      A kúra céljainak kitűzése, és a fő feladatok megtervezése (napi-heti).


I.                   sz.:  A  KÁROS MIKROBÁK SZAPORODÁSÁNAK MEGÁLLÍTÁSA.

    1. A finomított szénhidrátok, egyszerű szerkezetű cukrok, az erjesztési
    eljárásokkal készült ételek és italok, a tejtermékek, a tojás, a gyümölcsök, a
    húsok és a candida gombákat közvetlenül tápláló más élelmiszerek, növények, 
    adalékok, ízfokozók, aromák, tartósító szerek, stb. kiiktatása.
    („KIÉHEZTETÉS”)
  2. Tiszta (gomba- és spóramentes), minél kevésbé feldolgozott ételek   
  fogyasztása.
                       3. A méregtelenítő szervek,- az ér-és nyirokhálózat,- a vér,- és a testfolyadékok
                       intenzív méregtelenítése
                       4. Fokozatosan egyre nagyobb mennyiségű tiszta, rendezett struktúrájú ivóvíz
                       bejuttatása.
                       5. A gombásodás egyéb okainak megszüntetése, vagy hatása csökkentése.
                       6. Az immunrendszer támogatásának megkezdése (szabadgyökök megkötése).
                       7. Fokozott figyelem a test oxigén ellátottságára.
                       8. Kíméletes, de kellő fizikai mozgással járó életmód.
                       9. Az intenzív méregtelenítés esetleges velejáróinak „kezelése”. 


II.                sz.: A KEDVEZŐTLEN EÜ. ÁLLAPOT HELYREÁLLÍTÁSA 

              

                   1.A II/ 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9 sz. feladatok folytatása, de az 1.-nél bizonyos

                       tejtermékek, főtt tojás, egyes gyümölcsök, húsok e szakaszban már más

                       élettani szempontok miatt fogyaszthatók.    

 2. A káros mikrobák mennyiségének közvetlen és közvetett csökkentése.
 3. A bélflóra helyreállítása.
 4. Az immunrendszer hatékony és sokoldalú támogatása.
 5. A sav- bázis egyensúly helyreállítása.
 6. Az energia-háztartás rendezése.
 7. A hormon, -és az idegrendszer segítése.
 8. Hiányjelenségek megszüntetése.

    III. sz.: A KÚRA UTÁN, AZ ÁLLAPOT ROMLÁSÁNAK MEGELŐZÉSE.


                      A II. sz. egyes feladatainak „rendszeres- rendszertelen” végzése.

                      Indokolt esetben „kis candida kúra” végrehajtása

1 megjegyzés:

  1. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Please let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    VálaszTörlés